Inici » Debats i cicles, Recomanem

Cicle de conferències “Per un nou horitzó: reflexions sobre futur i polítiques de progrés”

11 maig 2017 Sense Comentaris

3q5q_cap

L’augment de les desigualtats, l’empitjorament de les condicions de vida, l’increment de l’atur, la precarització del mercat laboral, la creixent inseguretat de la població més jove vers el seu futur… Són els efectes d’una globalització sense ordre ni concert. Com explica Axel Honnet, això ha determinat un fenomen sense precedents: la caiguda del nostre l’horitzó. Actualment, topem amb cert aire de decepció, que es tradueix en una creixent desconfiança envers la política d’esquerres i la mateixa democràcia, perquè no han estat  capaces de preveure el que venia i reaccionar a temps i perquè semblen impotents davant de les noves circumstàncies que fan trontollar greument les reformes i les regulacions implantades a partir de la Segona Guerra Mundial, i en les quals s’havia assentat l’Estat de Dret i el projecte europeu compartit.

Què ens depara el futur? No hi ha un nou horitzó racional a aixecar? No hi ha ningú que sigui capaç d’impulsar de nou un projecte reformador i europeïsta, que sigui capaç de restablir l’horitzó i de desvetllar de nou l’esperança i la voluntat reformadora de la gran majoria de la ciutadania? Per mirar de trobar respostes a aquestes preguntes, l’H Espai de Debat organitza el cicle Per un nou horitzó: reflexions sobre futur i polítiques de progrés.

El programa del cicle de conferències és el següent:

Coordina i modera el Cicle:

astrid

Astrid Barrio. Politòloga. Professora de Ciències Polítiques a la Universitat de València i secretària acadèmica de l’Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS)

 

Dilluns 22 de maig de 2017 a les 19h

foto 1 acte

Ignacio Urquizu. Diputat a Corts per la província de Terol.

José Antonio Noguera. Professor de Sociologia a la Univ. Autònoma de Barcelona i analista a Agenda Pública.

Dilluns, 29 maig 2017 a les 19:30h

foto 2 acte

Miquel Iceta. Diputat al Parlament de Catalunya.

Joaquim Brugué. Catedràtic de Ciències Polítiques i de l’Administració a la Univ. Autònoma de Barcelona, avui a la Univ. de Girona.

Dimarts 6 de juny de 2017 a les 19h

foto 3 acte

Xavier Domènech. Diputat a Corts per la província de Barcelona.

Fernando Vallespín. Catedràtic de Ciències Polítiques i de l’Administració a la Univ. Autònoma de Madrid i President de l’Associació Espanyola de Politòlegs.

Accedeix al programa del cicle en format PDF


Totes les conferències tindran lloc a l‘Auditori Barradas de L’Hospitalet (Rbla. Just Oliveras, 56).

Deixa un comentari!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Pots fer servir aquest html:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest és un bloc preparat per fer servir Gravatar. Per fer sortir el teu avatar als comentaris, sisplau registra't a Gravatar.