Inici » Ciutat a Debat

La ciutat a debat:”L’Hospitalet, construïm present, guanyem futur”

25 abril 2011 Sense Comentaris

L’alcaldessa de la nostra ciutat, Núria Marín, va poder exposar la seva idea de ciutat el passat dimecres dia 9 de març davant de més de tres centes cinquanta persones, durant el debat que duia per nom ‘L’Hospitalet: construïm present, guanyem futur’. L’acte emmarcat dins el cicle de xerrades ‘La Ciutat a Debat’, que duu a terme L’H-ESPAI DE DEBAT va ser un èxit complet. La sala de l’auditori Barradas es va quedar petita per tots aquells que s’hi van voler arribar per escoltar les propostes de futur que l’actual alcadessa va oferir durant més d’una hora i mitja a una sala plena de gom a gom. Fins i tot una trentena de ciutadans van haver de seguir l’acte moderat pel periodista i director de EL PERIÓDICO, Enric Hernàndez, des de fora de la sala d’actes de l’auditori i a través d’una pantalla habilitada expressament. L’èxit de la conferència ha estat recollit en diverses peces periodístiques de diferents mitjans de comunicació entre els quals s’hi troba EL PERIÓDICO, l’agència de notícies de l’estat espanyol EFE o la plataforma digital DIGITAL-H, que agrupa els mitjans de comunicació de l’Hospitalet.

L’alcaldessa va fer referència durant la seva intervenció a la necessitat de reforçar les polítiques econòmiques, d’immigració i seguretat. Núria Marín va assegurar que les tasques de reordenació urbanística a la ciutat, que han estat el centre dels esforços de l’equip de govern fins ara ‘han donat un fruït a la ciutat’, i va assegurar que ara és el torn de les persones i les polítiques socials, de l’educació i de la sanitat’. També va ressaltar la importància de projectes urbanístics com la creació de la plaça Europa, o la transformació de la Gran Via ‘que han fet possible la creació d’un Districte Econòmic’ i s’ha convertit en un espai ‘generador d’oportunitats’, assegurant que en l’actualitat ‘és un dels territoris millors posicionats de la regió metropolitana amb un impacte econòmic de 1.800 milions d’euros i que preveu la creació de 22.000 llocs de treball’.

Per l’alcaldessa aquesta serà la injecció econòmica que permetrà a la ciutat la construcció de ‘llars d’infants, escoles i centres socials’, ja que ‘l’estat del benestar és irrenunciable’. La situació econòmica actual va tenir també un lloc destacat durant el debat ‘L’Hospitalet ha de ser una ciutat atractiva des del punt de vista empresarial’, va assegurar Núria Marín, que es va mostrar confiada en que la ciutat ‘s’està convertint en un centre dinàmic’.

Al final de la intervenció el públic va tenir la oportunitat de creuar opinions i fer preguntes a l’alcaldessa, sobretot centrades en la immigració i la seguretat, termes que per altre banda va demanar no barrejar ja que ‘s’ha de lluitar contra les conductes incíviques sense que importi la procedència de qui les faci’.

Aquí podreu trobar dues de les notícies publicades als mitjans sobre la conferència:

Digital l’Hospitalet:

http://www.digital-h.cat/web/digital-h/noticia/-/journal_content/56_INSTANCE_txR0/11023/2970350

El Periódico:

http://www.elperiodico.com/es/noticias/hospitalet/alcaldesa-lhospitalet-anuncia-rumbo-mas-social/938016.shtml

Deixa un comentari!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Pots fer servir aquest html:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest és un bloc preparat per fer servir Gravatar. Per fer sortir el teu avatar als comentaris, sisplau registra't a Gravatar.