Inici » Debats i cicles

Francesc Mauri ens parlarà sobre el canvi climàtic

19 març 2010 Sense Comentaris

Mai abans la humanitat s’havia enfrontat amb una crisi ambiental de la magnitud del canvi climàtic: Ara ja sabem que si no actuem urgentment les conseqüències seran irreversibles, i afectaran a les futures generacions durant centenars d’anys.

La temperatura mitjana a Europa ha augmentat 0,95ºC, i a Espanya ho ha fet en 1,5ºC durant les tres últimes dècades. Tot i això, es preveu que la temperatura augmenti entre 1,1ºC i 6,4ºC per a l’any 2095. Aquest increment és el major dels darrers 10.000 anys, igual que la velocitat amb que s’ha produït, alterant el clima de manera que ja es poden sentir els impactes associats.

D’altra banda, el nivell del mar va pujar de mitjana entre 10 i 20 cm durant el segle XX, i per a l’any 2100 es preveu una pujada addicional de 19 a 58 cm. Sabem, també, que les conseqüències d’aquests impactes no seran uniformes a tot el planeta, sinó que tindran lloc en un context de desenvolupament econòmic desequilibrat, on els països empobrits sofriran més que els altres.

L’home del temps de TV3, Francesc Mauri, ens mostrarà, de manera visual i amb la pedagogia que el caracteritza, l’abast i els trets principals del canvi climàtic, i també quines pràctiques quotidianes poden ajudar-nos a desenvolupar una actitud responsable per a construir, entre tots, una societat més sostenible. Perquè només amb el compromís de cadascun de nosaltres aconseguirem resultats.
Intervindrà:
FRANCESC MAURI, Home del temps de TV3 i Catalunya Ràdio i membre del Consell Assessor del Servei Meteorològic de Catalunya.

15 d’abril a les 19.30 hores

Centre Cultural Barradas (Rambla Just Oliveras, 56. L’Hospitalet)

Per a més informació: espaidebat@gmail.com

Deixa un comentari!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Pots fer servir aquest html:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest és un bloc preparat per fer servir Gravatar. Per fer sortir el teu avatar als comentaris, sisplau registra't a Gravatar.