Inici » Debats i cicles, Recomanem

Espai de Reflexió: Pla de regeneració urbana integral Les Planes – Blocs Florida

16 abril 2018 Sense Comentaris

Dijous 26 d’abril de 2018 a les 19h

 Local de Tres Quarts per Cinc Quarts (C/ Josep Mª de Sagarra, 29)

La crisi ha comportat un agreujament de les problemàtiques socials a les àrees urbanes que ja patien unes pitjors condicions socials, econòmiques i residencials. A la nostra ciutat, aquesta vulnerabilitat s’escenifica en zones com ara la dels Blocs Florida: elevades taxes d’atur, augment de llars amb privacions materials, exclusió residencial, solitud, pobresa energètica…

Fruit d’aquest agreujament, de la demanda de diversos col·lectius de veïns i veïnes i de la potencialitat del mateix barri, l’Ajuntament ha proposat la creació d’un Pla de Regeneració Urbana Integral. El projecte pretén, a través d’un procés de participació ciutadana i d’intervenció comunitària, abordar una transformació profunda del barri i revertir la situació de vulnerabilitat de la seva població i del seu teixit associatiu. Donades les dificultats per centrar exclusivament el pla integral a l’espai físic dels 914 habitatges dels Blocs Florida, per la limitació del sòl, la manca de teixit comercial i d’equipaments públics, el pla s’estén al conjunt del barri de Les Planes amb la voluntat que els Blocs s’obrin al seu entorn més immediat i que les dinàmiques socials, culturals, econòmiques i de convivència que s’hi produeixin en un futur no siguin diferents respecte la resta de zones del districte i de la ciutat.

El pla neix amb la voluntat i el compromís municipal d’invertir recursos econòmics i humans en aquest territori, d’elaborar conjuntament amb els veïns i les veïnes una diagnosi compartida i un pla d’actuació 2018-30. Dijous 26 d’abril tindrem l’oportunitat de conversar sobre el projecte amb Lluís Esteve Garnés, coordinador del Pla.

Per raons d’espai i organització, preguem ens confirmeu assistència enviant un correu electrònic a espaidebat@gmail.com o bé trucant al telèfon 93 338 89 25.

Deixa un comentari!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Pots fer servir aquest html:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest és un bloc preparat per fer servir Gravatar. Per fer sortir el teu avatar als comentaris, sisplau registra't a Gravatar.