Inici » Debats i cicles, Recomanem

Margarita Robles: “La justicia ha sido la gran abandonada de los gobiernos”

23 març 2017 Sense Comentaris

20170403_193214

El passat dilluns 3 d’abril la sala polivalent de l’Harmonia de l’Hospitalet es quedà petita davant del centenar d’assistents que s’hi congregaren per escoltar les reflexions de la jutgessa Margarita Robles: la convidada conversà sobre política, justícia i corrupció amb el periodista Josep Martí Gómez, moderador de l’acte.

Robles va parlar de l’abandonament de la justícia per part del govern central, destacant el col·lapse de molts jutjats, degut a la falta de recursos, i l’impacte que això ha tingut en la defensa dels drets de la ciutadania. Segons la convidada, hi hauria una pulsió a Espanya per seguir restringint els drets i llibertats ciutadanes, trobant una clara manifestació d’això a la Ley de Seguridad Ciudadana 04/2015, coneguda popularment com a llei mordassa, i que fou aprovada la passada legislatura gràcies a la majoria absoluta del Partit Popular: “Cuando una sociedad llega a la tiranía de lo políticamente correcto, algo grave está ocurriendo”, comentà la magistrada.

Pel que fa a la voluntat política de lluitar contra la corrupció, Robles posà en dubte que aquesta existeixi dins del govern del Partit Popular. “Tenemos la asignatura pendiente de no mirar para otro lado, la corrupción está en muchas cosas… y existe en este país cierta tendencia a admirar al listillo”, fou la resposta de la jutgessa davant la pregunta sobre com lluitar contra aquesta xacra. D’altra banda, Robles posà en valor la tasca dels jutges a l’hora de destapar casos de corrupció, com fou el cas de l’actuació del magistrat Pablo Ruz, que ha permès obrir el cas Gürtel i dur a declarar els responsables polítics del Partit Popular.

Preguntada per la situació amb Catalunya, Margarita Robles destacà el punt d’ inflexió que va suposar el recurs del Partit Popular a la reforma de l’Estatut d’Autonomia davant del Tribunal Constitucional, i com aquest darrer òrgan va trigar 4 anys en dictar sentència. D’altra banda, destacà el greu problema que suposa la politització de la justícia i la judicialització de problemàtiques que cal ressoldre políticament, en una clara referència a les darreres batalles judicials que s’han donat contra alguns líders independentistes.

Durant les dues hores que va durar el col·loqui, Robles també va parlar de la seva entrada al món de la justícia, en un moment en què a l’Audiència de Barcelona no hi havia cap dona jutgessa.

Com a punt i final de l’acte, Robles va posar de relleu les dificultats existents a l’hora d’engrescar la gent jove a participar en el teixit associatiu i, particularment, en els partits polítics, i va acabar agraïnt l’existència d’espais de reflexió com el que representa Espai de Debat a la ciutat de l’Hospitalet: “Cada uno desde nuestros ámbitos de trabajo: la judicatura, la educación… deben servir para no callar”.

Margarita Robles, jutgessa, atresora una dilatadíssima experiència degut al seu pas per l’Audiència de Barcelona, el Tribunal Suprem, el Consell General del Poder Judicial i la Secretaria d’Estat del Ministeri del Interior. Actualment és, a més, diputada al Congrès pel PSOE.

Algunes fotografies de l’acte:

twitter 20170403_193105 20170403_193025 IMG_20170403_194419 IMG_20170403_195024 IMG_20170403_193955 IMG_20170403_185732 IMG_20170403_183647

 

Deixa un comentari!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Pots fer servir aquest html:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest és un bloc preparat per fer servir Gravatar. Per fer sortir el teu avatar als comentaris, sisplau registra't a Gravatar.