Inici » Debats i cicles, Recomanem

Cicle de conferències: Refer consensos bàsics. Catalunya, país plural

27 abril 2018 2 Comentaris

Programació:

Cicle coordinat per Laia Bonet

Fulletó de convocatòria actualitzada

Fulletó del cicle

Dilluns 14 de maig a les 19h al Centre Cultural Tecla Sala ( Av/ Josep Tarradellas i Joan, 44)

Jordi Amat Fusté Historiador i periodista, autor de “La confabulació dels irresponsables”

Dijous 24 de maig a les 19h a l’Harmonia (Pl. Josep Bordonau i Balaguer, 6)

Milagros Pérez Oliva Periodista, ex-Cap d’Opinió d’ El País-Catalunya

Dimecres 13 de juny a les 19h al Centre Cultural Tecla Sala (Av/ Josep Tarradellas i Joan, 44)

Anton Costas Comesaña Economista, President de la Fundació del Cercle d’Economia de Catalunya


Raó del cicle :

Un poble, una societat cohesionada, es basa en un espai comú que és alhora conceptual, emocional i simbòlic. Un espai que constitueix un terra compartit, damunt del qual la pluralitat esdevé no pas un risc sinó una riquesa per al conjunt.

Moltes coses poden ser alterades sense efectes negatius, tret de les coordenades d’aquest espai comú. Si es modifiquen sense el degut consens, tot trontolla. A Espanya, primer, i a Catalunya, després, aquest espai comú s’ha esquerdat.

Es va esquerdar el pacte constitucional espanyol, des del moment en què va quedar sense efecte l’Estatut que els catalans havien referendat. I es va esquerdar el consens nacional català, des del moment en què va començar a imposar-se una estratègia unilateral de ruptura amb Espanya.

Cal propiciar la via del diàleg, del retrobament, del projecte compartit… Cal refer els consensos nacionals bàsics i respectar-los. O bé modificar-los, però només a partir del suport de majories prou amples i integradores.

I també, des de la voluntat i la força de la immensa majoria de la ciutadania catalana, cal obtenir d’Espanya les aliances i el pacte que en facin un recer de la pluralitat nacional, cultural i lingüística.

Cal reclamar l’entesa als uns i als altres, i des de l’Hospitalet ens disposem a obrir camí. Per això, Espai de Debat, en el marc de la seva coneguda tasca cívica i cultural, ha decidit organitzar aquest cicle, amb la participació de tres figures de referència que comparteixen la voluntat pel diàleg.

2 Comentaris »

 • Salvador Duran said:

  No veig la direcció ni l’hora noi la forma d’inscripció

  • Espai Debat said:

   Hola Salvador,
   En aquesta publicació hi apareix la direcció, l’hora i no la forma d’inscripció perquè és gratuït i no necessita reservar cap seient en especial.
   Gràcies per l’interès (li he escrit un correu electrònic per informar-lo en un altre format).

Deixa un comentari!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Pots fer servir aquest html:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest és un bloc preparat per fer servir Gravatar. Per fer sortir el teu avatar als comentaris, sisplau registra't a Gravatar.