Inici » Aula de Drets Humans, Recomanem

Aula dels Drets Humans: La violència sobre les dones refugiades amb Anna Figueras. Dilluns 7 de març a les 19h a l’Espai L’Harmonia.

18 febrer 2016 Sense Comentaris

En el marc del programa de l’Aula dels Drets Humans de L’Hospitalet i coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Dona, desde L’H Espai de Debat conjuntament amb el Programa Municipal de la Dona, hem organitzat una conferència que sota el títol La violència sobre les dones refugiades tractarà d’analitzar la violència que pateixen le dones refugiades, conjugant dos dels problemes més punyents que ens afecen com a societat: la violència de genère i la crisi dels refugiats.

En les situacions de conflicte la condició de refugiat implica tant per homes com per dones ser víctima de violència. La guerra a Síria i a diverses zones de l’ Irak està provocant una de les majors crisis humanitària del nostre temps. Homes, dones, nens, vells, malalts, tots tracten de marxar, intentant sobreviure en condicions molt difícils, posant en perill la seva pròpia vida, per tal de fugir de la barbàrie de la guerra, que està arrasant el país des del març de 2011 on han mort més de 220.000 persones i més de 12 milions han hagut d’abandonar les seves llars (dades 2015). Les dones però, juntament amb els nens i les nenes són els que pateixen més risc d’agressions específiques donada la seva vulnerabilitat com a conseqüència dels valors d’una societat masclista i patriarcal. Les dones,  -contràriament a la majoria d’homes- , pateixen assetjament, agressions, privació d’aliments o altres necessitats bàsiques ( o bescanviar-les per sexe ), violacions i, fins i tot l’ablació… Tot això cal afegir-ho a la condició de refugiada.

D’aquesta doble violència que pateixen les dones refugiades parlarem amb:

Anna Figueras: advocada i coordinadora

Presentat i moderat: Fulgencio López Vicente.

Deixa un comentari!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Pots fer servir aquest html:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest és un bloc preparat per fer servir Gravatar. Per fer sortir el teu avatar als comentaris, sisplau registra't a Gravatar.