Inici » Aula de Drets Humans, Recomanem

69è Aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans: Els Drets Humans a l’era dels grans canvis

28 novembre 2017 Sense Comentaris

Dilluns 11 de desembre a les 19h

Auditori Barradas (Rbla. Just Oliveras, 56)

Entrada lliure

 “Considerant que el reconeixement de la dignitat inherent i dels drets iguals i inalienables de tots els membres de la família humana és el fonament de la llibertat, la justícia i la pau en el món.”

Així s’inicia, en el seu preàmbul, la Declaració Universal dels Drets Humans, aprovada el 10 de desembre de 1948 per l’Assemblea General de les Nacions Unides. D’aquí uns dies complirà 69 anys. Quin és l’estat de salut actual de la Declaració? Tot i ser un text de caràcter no vinculant, la Declaració suposà un punt d’inflexió que, després de la Segona Guerra Mundial, va reconèixer un cos de drets bàsics que asseguraven la dignitat humana, independentment del sexe, la religió, l’ètnia, la ideologia, etc.

En aquests moments, però, ens trobem en una època protagonitzada per la incertesa en diversos àmbits: auge de l’extrema dreta a Europa, afebliment del projecte polític de la Unió Europea, un món amb una realitat econòmica que ha vist com la desigualtat s’ha incrementat de forma gairebé exponencial, l’amenaça del canvi climàtic… I també l’absència de resposta de les democràcies europees enfront grans crisis humanitàries com la dels refugiats i refugiades sirians, o la d’aquells i aquelles que segueixen morint cada dia al Mediterrani.

Atesa la necessitat de reflexionar sobre aquestes qüestions, l’Aula de Drets Humans de l’Hospitalet us proposa celebrar el Dia Internacional dels Drets Humans amb un col·loqui amb Josep Ramoneda; periodista, filòsof i escriptor. Ramoneda és, a més, President del Grup 62 i Director de la revista La Maleta de Portbou i de l’Escola Europea d’Humanitats. Moderarà l’acte en José María García-Pastor, periodista i politòleg.

Deixa un comentari!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Pots fer servir aquest html:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest és un bloc preparat per fer servir Gravatar. Per fer sortir el teu avatar als comentaris, sisplau registra't a Gravatar.