15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 1 4000 1 0 horizontal http://lhespaidebat.com 300 0 1
779 Vistes

Llibertat vs. Seguretat: un gran dilema per a les societats democràtiques amb Joan Queralt. Dilluns 9 de maig a les 19 a L’Harmonia.

El proper dilluns 9 de maig a les 19h a l’Espai L’Harmonia tindrem un nou col·loqui a L’H Espai de Debat. Sota el títol Llibertat vs. Seguretat: un gran dilema per a les societats democràtiques tractarem un tema tan problemàtic i interessant com les relacions entre llibertat i seguretat. Per fer-ho comptarem amb Joan Queralt, catedràtic de Dret Penal per la UB. L’acte serà presentat i moderat per l’enginyer i politòleg Joan Torres.

Arrel dels atemptats de Paris i Brussel·les han posat de manifest un gran dilema en les societats democràtiques actuals: la pressió dels poders establerts per a tornar  a plantejar la confrontació entre Llibertat i Seguretat. Les respostes simplistes i presumptament  contundents comporten alts costos socials, polítics i, sovint, clares reduccions de la democràcia i la llibertat. L’espiral repressiva amb que s’aborda qualsevol amenaça amb l’anunci de la introducció de nous delictes i augments de les penes de presó ens porta a la preocupació per la conformació d’un règim cada vegada més autoritari i procliu al populisme punitiu.

Davant d’això volem plantejar-nos si les amenaces que atempten contra la Seguretat poden ser un argument raonable o una excusa per a restringir les Llibertats, i plantejar quines possibles solucions no repressives podem trobar per garantir l’equilibri entre Llibertat i Seguretat.

0 Comentari

Deixa una resposta

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada