15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 1 4000 1 0 horizontal http://lhespaidebat.com 300 0 1
1068 Vistes

Fina Rubio:”Cal canviar l’estructuració patriarcal de la societat”. Milagros Pérez Oliva: “Hem de plantar cara a la desregulació laboral perquè afecta negativament a tothom i en especial a les dones.”

 

Davant una 30 de persones, el passat dia 26 de novembre al Centre Cultural La Bòbila va tenir lloc un col·loqui entre Milagros Pérez Oliva, periodista a El País i la Cadena Ser, i Fina Rubio, experta en polítiques de gènere i presidenta de la Fundació Surt sobre dona i mercat laboral.

L’acte, organitzat conjuntament per L’H Espai de Debat i el Programa Municipal de la Dona en el marc de les celebracions del Dia Internacional de la Dona, va ser presentat per Marivi Mur, directora d’aquest programa, que va centrar la seva intervenció inicial en fer un repàs a les activitats que es realitzen des de l’Ajuntament en matèria de gènere i de drets de la dona. Finalitzada la seva presentació, va ser el torn d’intervenció de Fina Rubio, que va oferir una panoràmica de la situació de la dona a nivell econòmic i laboral a Catalunya i Espanya des del inici de la crisis. La presidenta de la Fundació Surt va afirmar que la dona ha perdut molts dels drets que tenia hi ha patit un fort retrocés en els àmbits econòmics, socials i laborals. També va defensar que, tot i que els pròxims governs revertissin les polítiques d’austeritat centrades en la pèrdua de drets socials, privatitzacions de serveis públics i retallades en les partides pressupostaries, la situació de la dona no acabaria de millorar, ja que calen polítiques estructurals de defensa de la igualtat de gènere: acabar amb la desigualtat salarial, millorar la conciliació laboral, reforç dels permisos paterns i materns, etc. En definitiva, acabar amb una estructuració patriarcal de la societat que actua com a fre del desenvolpament social, educatiu i laboral de la dona.

Milagros Pérez Oliva, per la seva banda, va insistir en la necessitat de revertir les accions i polítiques públiques encaminades a acabar amb el model social i laboral actual, basat en una xarxa de seguretat econòmica formalitzada en les institucions d’assistència públiques com hospitals, pensions o subsidis d’atur, i evitar caure en el parany d’una societat totalment desregulada en el que els individus s’autoexplotin laboralment, tal i com defensa el filòsof alemany Byung Chul-Han.

Acabades les intervencions de totes dues ponents, hi va haver una sèrie d’intervencions del públic centrades en com millorar la situació i en l’explicació de casos personals i propis sobre aquesta gran xacra que es la desigualtat de gènere.

Fotos de l’acte:

20151126_194836 20151126_194959 20151126_19151220151126_192717 20151126_191548

0 Comentari

Deixa una resposta

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada