15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 1 4000 1 0 horizontal http://lhespaidebat.com 300 0 1
188 Vistes

Care Santos: “Sóc afortunada per poder dedicar la meva vida a fer el que més m’agrada.”

El passat 23 d’octubre a les 20h a la Bodegueta de la Masia-Museu Serra, es va celebrar el disetè Espai de Lletres de la historia amb la presència de la jove i prolifica escriptora Care Santos. L’acte, coorganitzat per Tres Quarts per Cinc Quarts i Biblioteques de L’Hospitalet, va comptar amb l’assistència de més d’una trentena de persones que van gaudir d’un coctel, un sopar i un animat col·loqui amb l’escriptora.

Durant la xerrada entre l’escriptora i el presentador de l’acte, Carles Ferrer de Biblioteques de L’Hospitalet, es van tractar un seguit de temes d’allò més interessants. En primer lloc, Carles Ferrer va presentar a l’escriptora convidada com una jove escriptora prolífica amb una gran quantitat d’obres i amb una trajectoria plena de premis, tant per a la seva literatura juvenil com per adults. Entre ells destaca el Premi Ramon LLull per Desig de Xocolata al 2014.

Aquesta gran quantitat d’obres ha fet que Care Santos hagi tocat molts generes, tant de ficció com de no ficció: poesia, assaig, novel·la, contes, etc. Als seus inicis va destacar per la seva producció en narrativa juvenil guanyant els premis més importants que es concedeixen en el nostre país. De fet, la seva relació amb la literatura juvenil és molt especial: Care Santos participa en xerrades i en campanyes de foment de la lectura entre la població més jove perquè per a ella és d’una importància cabdal que els joves llegeixin habitualment. Actualment, però, escriu novel·les ambientades moltes d’elles a Barcelona, ciutat on va estudiar la seva carrera, i on els principals personatges són dones, reivindicant d’aquesta manera la seva figura. Unes dones protagonistes d’obres de gran exit entre el públic i la crítica com Desig de Xocolata, Habitacions Tancades, que aviat s’estrenarà una serie basada en ella, i la recent publicada Diamant Blau.

L’escriptora també va insistir en l’afortunada que era al poder dedicar la seva vida a fer el que més li agrada: escriure. Una afició i un ofici que va aprendre de petita, ja que tothom la recorda escrivint de petita quan només tenia 8 anys, i des de llavors no ha parat de fer-ho.  Ara bé, tal i com ella diu ha passat del caos a la disciplina. Escriu cada dia, durant diverses hores, i fa una tasca de documentació d’entre 6 i 8 mesos cada cop que escriu una novel·la. Li agrada aquest doble rol d’escriptora-investigadora perquè li permet aprende coses noves i a la vegada oferir histories al públic.

Fotos:

20151023_204744 20151023_204618 20151023_204101 20151023_204053 20151023_204037

0 Comentari

Deixa una resposta

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada